logo
 • 18SEP

  Interview med Danmarksmester i Windsurfing!

  Her i Crossfit Aalborg har vi masser af medlemmer som kommer fra forskellige sportsgrene. En af disse er pro windsurferen Kenneth Danielsen som konkurrere i PWA World Cuppen og ligger P.T som nr. 13 på verdensranglisten. Idag starter 3 del af dette års World Cup i Klitmøller hvor Kenneth er på hjemmebane. Vi har i den anledning, mens han prøver at få pusten tilbage mellem de benhårde WOD’s, som han åbenbart ikke kan få nok af, taget fat i ham og stilet ham et par spørgsmål.

  Fortæl lidt om dig selv:
  Mit navn er Kenneth Danielsen, jeg er 29 år og er professionel windsurfer. Jeg er netop begyndt på idrætstudiet på Aalborg universitet, og er derfor blevet lidt mere fast bosiddende i Aalborg. Jeg har i form af min karrierer som windsurfer rejst rigtig meget de sidste mange år, både til stævner og træningsophold. Jeg er 8 gange Danmarks mester og ligger lige pt. Nummer 13 på verdensranglisten. Mit bedste resultat er en 11 plads overalt på verdensranglisten i 2011, og mit bedste enkeltstående resultat er en 6 plads til World cuppen i Klitmøller i 2011. 

  Hvorfor begyndte du hos Crossfit Aalborg?
  Jeg havde set og hørt en del om Crossfit og synes det virkede rigtig fedt, så da jeg kom hjem fra mit træningsophold i Sydafrika her til vinter, besluttede jeg mig for at prøve det.

  Hvad er det fede ved Windsurfing?
  Windsurfing er en ret free spirt sport. Man er ikke begrænset af en bane eller regler, og man bestemmer helt selv dagsordenen. Derudover giver det et kæmpe adrenalin kick når man sætter af på en bølger og springer op til 10 meter op i luften, eller når man wave rider på en bølge.

  Hvad er det fede ved Crossfit?
  For mig er det fede ved Crossfit, at man virkelig bliver udfordret. Der er en del teknik involveret, og samtidigt er det jo mega hårdt. Det er funktionel træning som man kan bruge til meget andet, end bare Crossfit. Derudover er det en ener sport, hvilket jeg foretrækker, men man gør det jo altid i fællesskab med andre, hvilket er med til at give det en ekstra dimension.

  Hvad får du ud af Crossfit?
  Først og fremmest rigtig god træning. Man kommer i vildt god form, samtidig med at man bliver stærk og udholden. Og så synes jeg der er et rigtig godt sammenhold Crossfitterne imellem.

  Synes du Crossfit har bidraget dit windsurfing yderligere i forhold til andre træningsformer, som f.eks. traditionel styrketræning?
  Jeg har førhen haft personlig træner og styrketræningsprogrammer, hvilket også har fungeret rigtig godt, men jeg synes almindelig styrketræning godt kan blive ret kedeligt i længden. Derudover får man heller ikke samme konditions niveau ved at styrketræne og løbetræne, som man gør ved at dyrke Crossfit. 

  Hvad tror du windsurfere generelt kan få ud af Crossfit?
  Jeg har i hvert fald fået en meget større kropsbevidsthed efter jeg er begyndt hos Crossfit Aalborg. Der er jo rigtig meget fokus på korrekt teknik og kropsholdning i Crossfit, og jeg synes virkelig jeg har lært meget siden jeg begyndte. Windsurfing er også meget styrke og udholdenheds krævende, og man kan uden tvivl holde til flere timer på vandet, hvis man dyrker Crossfit.

  Hvordan oplever du træningsmiljøet i Crossfit Aalborg?
  Jeg synes træningsmiljøet i Crossfit Aalborg er rigtig fedt. Det er sjældent at man finder så mange seriøse og dygtige atleter på et sted, hvilket er vildt motiverende for mig. Samtidig synes jeg også der er plads til alle, uanset hvilket niveau man dyrker det på, og jeg har sjældent oplevet så mange kompetente trænere som man finder i Crossfit Aalborg.

  Hvad er dine ynglings discipliner/skills/løft i Crossfit?
  Jeg kan jo bare ikke få nok af burpees ;-)

  Vi siger tak til Kenneth og ønsker ham held og lykke.

  I kan følge ham på hans nye atlet side på Facebook  

  https://www.facebook.com/pages/Kenneth-Danielsen/415990411844693

  Og se hvad det windsurfing går up på i denne film fra hans sidste stævne på Tenerife https://vimeo.com/73634741