logo
 • 29JAN

  CrossFit MOM

  I 2020 er det fem år siden, at CrossFit mom var på programmet første gang i CFAA. Det vil sige at CrossFit Aalborg, var den første box i Aalborg til at tilbyde træning til mødre/gravide.(pssst gravide er stadig også velkomne.) Fem års erfaring og en masse mødre senere er et tilbageblik værdigt.

  Josephine, som har været instruktør hos os siden 2013, startede holdet under sin første barsel og står stadig for programmeringen til holdene. I det daglige er Josephine fysioterapeut og underviser fysioterapeutstuderende på UCN, blandt andet i træning til gravide og efterfødselstræning.

  Josephine siger om holdet:” Holdet startede, fordi jeg manglede et sted, hvor jeg kunne træne på fulds gas. Fuld gas med Elias og med de glæder, der følger med en fødsel/et spædbarn. Elias og jeg var velkommen til de alm. hold, men jeg blev afbrudt MANGE gange, fordi Elias havde behov for mig. De andre lignende tilbud i byen var enten andre genre såsom pilates, eller uden fokus på bækkenbunden. Og lad os være ærlige (trods fødsel) bør ingen tisse i bukserne under træning, så at sjippe doubleunders og lignende er ikke flatterende for alle nybagte mødre.

  Holdet startede i foråret 2015 og havde/har derfor en rummelig ånd, hvor amninger, skiftning og ‘vuggen på armen’ var mere reglen end undtagelsen. Om du er gravidblød, spændstig, har et barn med kolik, morsyge eller lignende skulle være lige meget. Altsammen blev kombineret med styrke, puls og fokus på bækkenbunden samt deltemavemuskler. Alle øvelser kan justeres, så ALLE kan være med. Timen varer derfor også stadig 60 min+ så alle bliver færdige uanset babys behov.

  Første sommer stod der minimum 15 kvinder og maksimum 35, med deres børn omkring os. Det var så vanvittigt, at så mange mødre havde samme behov som jeg- og de kom igen!! I dag er der dog en begrænsning på i antal for at kvaliteten kan bibeholdes. “

  Fleksibilitet er et nøgleord både ift. timens længde, men også med hensyn til tilmelding. Derfor kan du ved os droppe ind, og betale via MobilePay. Tanken er at du ikke skal føle dig forpligtet, men komme af lyst og kan beslutte dig lige op til holdstart:-)

  Har du spørgsmål til CrossFit Mom, så kontakt endelig Josephine på jose@crossfitaalborg.dk eller Alexander på info@crossfitaalborg.dk